- 25 dag soi
- duża bułka czerstwa
- mleko
- 2 łyżki startego chrzanu
- 3-4 łyżki soku pomidorowego
- 2 jajka
- 3-4 łyżki tartej bułki
- sól i pieprz do smaku lub inne przyprawy (np. koperek, pietruszka, wg uznania)
- olej
Przygotowanie:
Soję przebrać, opłukać, zalać zimną wodą, zagotować i pozostawić na 2h. Potem ugotować, odparować, zemleć razem z namoczoną i odciśniętą bułką. Natępnie dodać chrzan, sok pomidorowy i jajka, doprawić do smaku.
Formować w tartej bułce owalne kotleciki, smażyć z obu stron na silnie rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Wskazówki i uwagi:
Podawać z surówkami.
Nadesłał(a) kovenantka,
dnia: 2008-03-24 10:32:52.799
Źródło/autor przepisu: H. D. Dębscy " Domowa kuchnia "