puszka.pl - pysznie!

Smażone cebulowe krążki curry

Podawać z dipami, oprószone ulubionymi przyprawami (kminkiem, papryką). Tak samo można przyrządzić inne warzywa: polecam brokuły i płatki karczocha!


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

6 dużych cebul
szklanka mąki
szklanka bułki tartej
łyżeczka curry
łyżeczka soli
łyżeczka proszku do pieczenia
woda
olej do smażenia

Przygotowanie:

Cebulkę pokroić na grube plastry, a plastry porozdzielać na pojedyncze kółeczka. Z sypkich składników i wody sporządzić ciasto gęstości śmietany. Cebulowe krążki maczać w cieście i ewentualnie obtaczać dodatkowo w grubo mielonej bułce (będą bardziej chrupiące). Wrzucać na mocno rozgrzany olej i smażyć na złoty kolor. Odsączyć z oleju.

Wskazówki i uwagi:

Bułkę do obtaczania można zastąpić drobno posiekanymi orzechami lub migdałami... Równie pycha!
Nadesłał(a) kamaom, dnia: 2008-01-09 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: