puszka.pl - pysznie!

Brokuły w cieście piwnym

Gorąco polecam - dzięki temu przepisowi moja rodzina i znajomi zaczęli jeść brokuły.


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

ciasto "naleśnikowe": bułka tarta (lub mąka), jajko i piwo (proporce zależne od ilości przygotowywanych brokułów),
brokuły,
dowowlne przyprawy (sól, pieprz, warzywko, zioła... co się żywnie podoba),
olej do smażenia.

Przygotowanie:

Składniki na ciasto mieszamy ze sobą, najlepiej żeby ciasto miało konsystencję śmietany - nie za gęstą i nie za rzadką. Ciasto odstawiamy na jakiś czas.

Brokuły (jeśli nie są z mrożonki) dzielimy na różyczki. Przyprawiamy i najlepiej odstawiamy na parę minut, by przeszły przyprawami. Później maczamy w cieście i smażymy w garnuszku z olejem (tak jak frytki :)).

Wskazówki i uwagi:

W ten sposób można przyrządzac też inne warzywa, np. kalafiora, pieczarki. Polecam!
Nadesłał(a) tatty_teddy, dnia: 2008-10-15 20:16:26.09
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: