puszka.pl - pysznie!

Pasta z groszku konserwowego z koncentratem i majerankiem


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

3/4 szkl. groszku z puszki
mała drobno posiekana cebula
ok. 1/2 łyżeczki oleju z pestek winogron
3 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżki wody
2 łyżeczki majeranku
świeżo mielony czarny pieprz
sól

Przygotowanie:

Na małą patelnię wlać olej, wrzucić cebulę, usmażyć, dodać groszek i smażyć, aż będzie miękki.

Groszek przełożyć do miseczki i ugnieść widelcem na gładką masę, dodać koncentrat, wlać 2 łyżki wody, przyprawić i dokładnie wymieszać.
Nadesłał(a) Shaera, dnia: 2008-03-24 10:15:20.462
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: