2 małe ziemniaki
2 cm plaster kabaczka
mała cebula
2 łyżki i 2 łyżeczki mąki kukurydzianej
1/5 łyżeczki soli
świeżo mielony czarny pieprz
ok. łyżeczki oleju z pestek winogron
Przygotowanie:
Ziemniaki obrać i umyć. Kabaczek obrać i razem z ziemniakami zetrzeć na tarce z dużymi otworkami, usunąć pestki, wsypać 1/5 łyżeczki soli, dodać drobno posiekaną cebulę, wymieszać.
Łyżeczkę mąki kukurydzianej wymieszać z łyżką wody, dodać do ziemniaków i kabaczka, wsypać resztę mąki, przyprawić, wymieszać.
Na małej patelni rozgrzać olej, nałożyć 3 placuszki i usmażyć z obu stron.
Nadesłał(a) Shaera,
dnia: 2008-03-19 19:36:08.904
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.