puszka.pl - pysznie!

Okara z pomidorem


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

3 łyżki okary
średni pomidor
ok. łyżeczki oleju z pestek winogron
łyżeczka kminku indyjskiego
łyżeczka czarnej gorczycy
łyżeczka kurkumy
sól
świeżo mielony czarny pieprz

Przygotowanie:

Pomidora umyć, sparzyć, obrać i pokroić w kostkę. Na patelnię wlać olej, wrzucić kminek, później gorczycę i kurkumę. Mieszając, dodać pomidora i chwilę smażyć.

Wrzucić okarę, pomieszać, posolić, dodać pieprz i delikatnie wymieszać.

Wskazówki i uwagi:

Okara to zmielone i ugotowane ziarna soi, pozostające w sicie filtrującym po zakończeniu procesu produkcji mleka sojowego.
Nadesłał(a) Shaera, dnia: 2008-03-24 09:37:05.892
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: