3 łyżki okary
średni pomidor
ok. łyżeczki oleju z pestek winogron
łyżeczka kminku indyjskiego
łyżeczka czarnej gorczycy
łyżeczka kurkumy
sól
świeżo mielony czarny pieprz
Przygotowanie:
Pomidora umyć, sparzyć, obrać i pokroić w kostkę. Na patelnię wlać olej, wrzucić kminek, później gorczycę i kurkumę. Mieszając, dodać pomidora i chwilę smażyć.
Wrzucić okarę, pomieszać, posolić, dodać pieprz i delikatnie wymieszać.
Wskazówki i uwagi:
Okara to zmielone i ugotowane ziarna soi, pozostające w sicie filtrującym po zakończeniu procesu produkcji mleka sojowego.
Nadesłał(a) Shaera,
dnia: 2008-03-24 09:37:05.892
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.