2 łodyżki selera naciowego,
mały ziemniak,
7 cm pora,
mała pokrojona w cienkie plasterki cebula,
2 kotlety sojowe,
2 szkl. wody,
łyżka posiekanej natki pietruszki,
łyżka posiekanego koperku,
ok. łyżeczki oleju z pestek winogron,
łyżeczka sosu sojowego,
łyżeczka curry; sól, posiekana natka pietruszki i koperek
Przygotowanie:
Kotlety sojowe namoczyć w gorącej wodzie. Gdy będą miękkie, odcisnąć z nich wodę i pokroić w paski. Ziemniaka obrać, umyć i pokroić na kawałki. Seler naciowy i por oczyścić, umyć i pokroić w cienkie plasterki.
W małym garnku rozgrzać olej, wrzucić seler, por i cebulę, chwilę smażyć, wsypać curry i jeszcze chwilę smażyć. Wlać 1,5 szkl. wody, wsypać ziemniaki i gotować, aż będą miękkie.
Pod koniec gotowania wrzucić kotlety sojowe, dodać natkę pietruszki i koperek, wlać resztę wody i sos sojowy, przyprawić solą i jeszcze chwilę gotować. Przed podaniem posypać natką i koperkiem