1 puszka czerwonej fasolki
1 puszka pomidorów krojonych bez skórki
1 puszka kukurydzy
1-2 cebule
czosnek (ile się lubi :)
chili w strączku lub w proszku
trochę oleju
kostka sojowa 2-3 garście
po łyżeczce: papryka, curry, pieprz, bazylia
Przygotowanie:
Zamoczyć kostkę sojową, może być w wodzie, a może w wywarze; cebulkę, czosnek i chili (bez pestek) podsmażyć na oleju; dodać pomidorki z sosem; fasolkę i kukurydzę przepłukać na sicie i też dodać; odcedzoną kostkę sojową przyprawić i zamieszać, trochę poddusić i gotowe :)
Wskazówki i uwagi:
Pyszne z każdą kaszą, ja dla równowagi i koloru polecam pęczak :) SMACZNEGO!
Nadesłał(a) NatkaP,
dnia: 2008-03-24 08:44:15.998
Źródło/autor przepisu: własny mix