puszka.pl - pysznie!
Minimalistyczny sos tatarski do jajek na miękko
Pomyśleć, że kiedyś żyłam nieoświecona i jadłam jajka bez sosu, dzisiaj kręcę nosem, kiedy nie ma składników na sos i odmawiam zjedzenia "gołych" jajek ;) Polecam!
sosy na słono
Rodzaj diety:
ovo-wege
Składniki:
majonez
ogórki kiszone
cebula
Przygotowanie:
do 15 min.
Prościzna, ogórka i cebulę pokroić w kostkę, dodać majonez. Et voila! ;)
Wskazówki i uwagi:
Jajka ugotować na miękko - czyli jak się dowiedziałam nie tak dawno, hehe, wrzucamy jajka na wrzącą wodę i gotujemy 3,5 min.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2008-04-08 06:03:50.045
Źródło/autor przepisu: oświecona zostałam przez osobistego wujka ;]
Twoje zapiski: