puszka.pl - pysznie!

Makaronowa sałatka wenecka (z mozarellą, figami i słonecznikiem)


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

500 g makaronu rurek
400 g sera mozarella
5 fig
100 g pestek słonecznika

sos:
1 cebula
6 łyżek octu winnego
5 łyżek oleju
sól
pieprz
szczypta cukru
bazylia

Przygotowanie:

Makaron gotować 8 minut we wrzącej wodzie. Pestki słonecznika uprażyć na rumiano na patelni bez tłuszczu. Cebulę posiekać. Ocet, olej, sól, pieprz, cukier i posiekaną cebulę wymieszać. Sosem polać makaron i pestki - odstawić na 30 minut.

Figi i mozarellę drobno pokroić i dodać do sałatki.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-08-27 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: nieznane

Twoje zapiski: