puszka.pl - pysznie!

Łazanki ze szpinakiem, orzechami włoskimi i sproszkowanym imbirem

Najlepszy szpinak, jaki zrobiłam w ostatnim czasie. Wystarczył mi na trzy obiady w dość skromnych porcjach.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 paczka mrożonego szpinaku
makaron łazanki - niezbyt dużo
garść orzechów włoskich
masło - dużo! (lub olej do smażenia)
łyżeczka sproszkowanego imbiru
sól

Przygotowanie:

Gotujemy makaron łazanki (ilość - jak kto lubi).

Szpinak rozmrażamy na patelni i rozgrzanym maśle. W czasie rozmrażania dodajemy garść orzechów włoskich. Kiedy już cały szpinak się rozmrozi, dodajemy imbir i solimy.

Całość mieszamy. Smacznego!
Nadesłał(a) sharmelana, dnia: 2008-04-13 13:17:17.783
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: