1 główka kalafiora lub mniej (zależy, jaki efekt chcemy uzyskać)
1 puszka kukurydzy
1 pęczek kopru
2 zmiażdżone ząbki czosnku
sól
pieprz
majonez
Przygotowanie:
Surowego kalafiora należy wypłukać, podzielić na drobne różyczki, a te pokroić na małe kawałki (to najbardziej czasochłonny etap tej potrawy). Wrzucamy do miski i lekko solimy. W tym czasie siekamy koper, otwieramy puszkę z kukurydzą i wrzucamy do kalafiora. Dodajemy 2 łyżki majonezu (na oko - tyle, by związał składniki, ale nie powinno być go z kolei za dużo) i dwa zmiażdżone ząbki czosnku, doprawiamy do smaku.
Smacznego!
Nadesłał(a) arahja,
dnia: 2008-04-24 17:16:44.847
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.