puszka.pl - pysznie!

Ciasto gruszkowe (razowe)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 kg gruszek
2 szkl. mąki pszennej razowej
1 szkl. zmieszanych:
- pestek dyni
- słonecznika
- orzechów włoskich
- i laskowych
1/2 łyżeczki cynamonu
1 łyżka oleju do formy

Przygotowanie:

Orzechy zmielić w maszynce. Obrane gruszki zmiksować na masę, dodać mąkę, zmielone orzechy, cynamon i dokładnie wymieszać.

Jeśli ciasto jest za rzadkie, dodać mąki; gdy za gęste - dodać wody. Wyłożyć masę na formę posmarowaną olejem i piec przez ok. 30-40 min.
Nadesłał(a) chioma, dnia: 2008-06-08 00:47:38.787
Źródło/autor przepisu: 'Kuchnia wegańska' pod red. Adnieszki Olędzkiej, Oficyna Wydawnicza Vega

Twoje zapiski: