puszka.pl - pysznie!

"Guacamolowe" smarowidełko

Dobre zamiast smarowidła na kanapki. Spożywać z czymś lub bez niczego.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

2 avokado
1 cebulka dymka
sok z cytryny
sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Posiekać drobno cebulkę, przesmażyć na patelni.
2. Pozbyć się skórki z avokado (albo przekroić na pół, wyjąć pestkę i wyciąć miąższ łyżką albo obrać skórkę nożem, obierakiem).
3. Rozgnieść widelcem na papkę, zmiksować jak kto woli.
4. Dodać cebulkę z patelni, wymieszać, przyprawić do smaku.
5. Skropić cytryną papkę z avokado, żeby nam nie ściemniała.
Nadesłał(a) bułek, dnia: 2008-06-05 17:32:34.534
Źródło/autor przepisu: znalezione w internecie; przepis trochę zmodyfikowany

Twoje zapiski: