duży pomidor
bakłażan
cukinia
seler/ cebula
pieczarka
kozi ser (można pominąć)
tymianek
dużo majeranku
pietruszka
pieprz ziołowy
ew. czosnek
Przygotowanie:
Warzywa (poza oczywiście pomidorem) drobno kroimy i gotujemy na parze. Z pomidora odkrawamy górkę (czapeczkę) i wydrążamy środek tak, aby nie naruszyć ścianek.
Środek wrzucamy do małego garnuszka, dodajemy tymianek, dużo majeranku, pietruszkę, pieprz ziołowy i ew. ciut czosnku.
Dodajemy warzywa i wygotowujemy wodę. Dokładamy serek i powstały farsz odsączamy na sitku (wodę zostawiamy na zupę :). Wrzucamy farsz do pomidora i kładziemy jeszcze plasterek sera. Smacznego!
Nadesłał(a) Olenika92,
dnia: 2008-07-10 18:54:23.663
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.