cukinia
cebula
papryka
pieczarki
ew. parówki sojowe (trzeba sprawdzić czy nie zawierają serwatki, także w języku producenta, nawet jeśli jest to język czeski :)
sos: oliwa/olej
czosnek - wedle uznania, jedni lubią dużo, drudzy mało
zioła prowansalskie albo inne ulubione przyprawy - pyszne jest także z pokruszonymi suszonymi pomidorami
Przygotowanie:
Przynajmniej godzinę przed grillem robimy sos: do oliwy dodajemy zioła i wciskamy czosnek, odstawiamy, żeby sos się przegryzł.
Wszystkie szaszłykowe składniki kroimy na kawałeczki, nadziewamy na patyczki i polewamy sosem. Kładziemy na grilla i co jakiś czas obracamy.
Wskazówki i uwagi:
Chlebek potraktowany tym sosikiem również jest niczego sobie.
Nadesłał(a) Wanieczek,
dnia: 2008-07-29 20:34:24.926
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.