puszka.pl - pysznie!

Placuszki drożdżowe z Faring - z fasolką szparagową


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

mała garść fasolki szparagowej
mała cebula
10 g drożdży
szczypta soli
2 łyżki mąki kukurydzianej
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
łyżeczka octu jabłkowego
świeżo mielony czarny pieprz
1/2 łyżeczki bazylii
ok. łyżeczki oleju z pestek winogron

Przygotowanie:

Fasolkę oczyścić, umyć, ugotować i pokroić na małe kawałeczki. Cebulę drobno posiekać. Drożdże dokładnie wymieszać z 1/5 szkl. letniej wody, szczyptą soli i łyżką mąki kukurydzianej, odstawić na chwilę w ciepłe miejsce.

Wrzucić cebulę i fasolkę, dodać koncentrat pomidorowy, wlać ocet jabłkowy, wsypać przyprawy i resztę mąki kukurydzianej, wymieszać.

Na małej patelni rozgrzać olej, nałożyć 3 placuszki i usmażyć z obu stron.
Nadesłał(a) Shaera, dnia: 2008-08-08 00:44:24.263
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: