6 chlebków pita
ketchup lub majonez sojowy
kukurydza
ogórek
1 puszka fasoli czerwonej
2 łyżki musztardy
olej
1 opakowanie kotletów sojowych
coś do namoczenia kotletów, np. bulion warzywny albo sos sojowy z czosnkiem
mąka do panierowania kotletów
olej do smażenia
Przygotowanie:
Fasolę płuczemy, dodajemy 2 łyżki musztardy oraz oleju i widelcem zgniatamy na papkę. Kotlety sojowe, namoczone i obtoczone w mące, smażymy.
Chlebki pita przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Gdy pity są gotowe, poprzez zrobiony w nich otwór wkładamy pastę fasolową i rozsmarowujemy ją równomiernie. Następnie dokładamy kotlety sojowe, wlewamy ketchup lub majonez, dodajemy kukurydzę, a na sam wierzch plastry ogórka.
Nadesłał(a) Wanieczek,
dnia: 2008-10-29 00:56:42.161
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.