1 duży pomidor
1/2 paczki mozarelli nie wędzonej
trochę świeżych liści bazylii
winegret czosnkowy: 2 łyżki oliwy
1/2 łyżki octu winnego
mały ząbek czosnku albo 1/2 dużego
jarzynka
pieprz
Przygotowanie:
Pomidora kroimy - jak kto lubi. Ja zazwyczaj kroję go na osiem jednakowych cząstek wzdłuż, a potem jeszcze w poprzek na pół. Ser też kroimy - cząstki sera powinny być trochę mniejsze od cząstek pomidora. Bazylię szarpiemy lub kroimy w cienkie paseczki.
Z oliwy, octu, wyciśniętego czosnku, jarzynki i pieprzu przygotowujemy sos i wlewamy go do pomidorów i sera. Mieszamy i już.
Wskazówki i uwagi:
Przepis przerobiony na wege.
Nadesłał(a) Kurczak,
dnia: 2000-08-30 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.