Kanapki z awokado, tofu, pomidorem i innymi dodatkami
Przepis skomponowany z zawartości lodówki dla mojego chłopaka. Kanapki zrobiły furorę - zniknęły z talerza w oka mgnieniu. Ostrość zależy od dodanego ajwaru.
pieczywo wg uznania
awokado
tofu - najlepiej wędzone, ale jak ktoś lubi inne to też można
ajwar (ostry lub łagodny)
pomidor
ogórek kiszony i/lub papryka
oliwki
Przygotowanie:
Uszykować pożądaną liczbę skibek chleba. Awokado przekroić wzdłuż na pół, wyjąć ze środka pestkę i rozsmarować na chlebie. Tofu pokroić na cienkie plastry (lub grubsze, jak kto woli) i położyć na awokado. Następnie tofu posmarować ajwarem - sama użyłam ostrzejszej wersji. Pomidora pokroić w plastry i położyć na wierzchu. Ogórek kiszony i/lub paprykę także pokroić w plastry i ułożyć na pomidorze. Oliwki drobno pokroić (w plasterki lub jak kto woli) i położyć na samej górze. I jeść :)
Nadesłał(a) Margareth,
dnia: 2008-10-06 23:20:25.332
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.