3 łyżki płatków owsianych górskich,
mały banan,
jabłko,
2 suszone daktyle bez pestek,
po łyżce rodzynek i orzeszków laskowych,
szklanka wody,
po 1/2 łyżeczki cynamonu i kakao,
szczypta soli,
cynamon
Przygotowanie:
Daktyle drobno pokroić. Jabłko umyć, usunąć gniazdo nasienne i pokroić na małe kawałki. Banana obrać i pokroić w cienkie plasterki. Orzeszki laskowe pokroić na połówki.
Do małego garnka wlać wodę, wsypać płatki owsiane, sól i cynamon, gotować, aż owsianka zgęstnieje. Przed podaniem wymieszać z jabłkiem, rodzynkami, daktylami i bananem, posypać orzeszkami laskowymi na środku talerza i cynamonem po całej powierzchni.
Nadesłał(a) Shaera,
dnia: 2008-10-22 02:17:11.672
Źródło/autor przepisu: Ja (chociaż po sieci krążą podobne ^.-)