1 korzeń kopru włoskiego (lub połowa, jak jest duży)
2 pomidory
1 cebula
kilka czarnych oliwek (z zielonymi też jest pycha)
olej z oliwy do smażenia
sól
pieprz
bazylia (świeża lub suszona)
Przygotowanie:
Cebulę pokroić w kostkę i smażyć w odrobinie oleju (ok. 5 min. na małym ogniu). Koper pokroić w nierówne paski, włożyć do woka i dusić ok. 10 min (dalej na małym ogniu). Mieszać co chwilkę. Pokroić pomidory w kostkę i dodać do woka razem z oliwkami. Mieszać co chwilkę. Zwiększyć ogień i dusić ok. 10 min. Przyprawić.
Danie udekorować natką kopru.
Wskazówki i uwagi:
Najlepiej użyć głębokiej patelni, np. woka.
Nadesłał(a) vegAnka007,
dnia: 2008-10-30 05:25:28.73
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.