puszka ciecierzycy (ok. 200 g) lub ugotowana ciecierzyca
pół dużego ogórka
pół dużej cukini
pół l cebuli
sok z cytryny
sól
pieprz
olej z oliwy lub inny dobry
Przygotowanie:
Ugotowaną ciecierzycę (lub z puszki) wsypać do salaterki. Pokroić w kosteczkę pół ogórka, pół cukini (ja zostawiam skórkę, bo tam najlepsze witaminy) i cebulę. Potem przyprawić sokiem z cytryny, solą, pieprzem i olejem.
Wskazówki i uwagi:
Na pewno można to jeszcze jakoś ulepszyć, ale nawet taka jest bardzo dobra, zwłaszcza w upalne dni, jak ogórek i cukinia jest wzięta z lodówki.
Nadesłał(a) vegAnka007,
dnia: 2008-10-30 05:19:01.277
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.