Danie to powstało w duchu: potrzeba (czytaj - ochota) matką wynalazków. "Chodził" za mną seler sałatkowy w zalewie, a że wszystkie przepisy są na słodko, postawiłam na coś zupełnie innego. Okazało się, że z sukcesem dla moich kubków smakowych. Polecam! Dla mnie cymes!
pół dużego brokuła (jeśli ktoś lubi może dać cały)
3-4 jajka
1 mały słoik selera sałatkowego (konserwowego)
puszka fasolki (czerwona, biała, każda, którą lubimy)
3-4 ogórki konserwowe
Przygotowanie:
Jajka i brokuły ugotować - te drugie najlepiej na parze, tak by były lekko twarde. Seler i fasolkę odcedzić. Ogórki i jajka pokroić wg uznania. Brokuła też rozdrobnić. Wszystko wymieszać i delektować się bardzo zaskakującym smakiem.
Wskazówki i uwagi:
Gotując brokuła posypuję kostką czosnkową Knorra - na parze cudnie nim przechodzi. Poza tym żadnych przypraw, ale jeśli ktoś lubi, to można dodać czego dusza pragnie.
Nadesłał(a) ~Jan_a,
dnia: 2008-11-04 21:02:06.484
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.