1 szklanka kostki sojowej (lub 5 pokrojonych w paski kotletów sojowych)
1/2 małego pora
sos sojowo-grzybowy
1 duża płaska łyżka miodu
2 duże ząbki czosnku
garam masala
pieprz cayenne
olej do smażenia
Przygotowanie:
Proteinę sojową gotujemy (niedługo, aż cząstki będą miękkie) według wskazówek na opakowaniu.
Kroimy pora, kroimy czosnek, wrzucamy na patelnię z olejem, dorzucamy kostkę sojową i smażymy. Dodajemy sosu sojowo-grzybowego (mniej więcej tyle, żeby kostka sojowa się zabarwiła na brązowy kolor) + miód + gramam masala i pieprz cayenne (jeśli ktoś lubi bardzo ostre, to nie bać się sypać ;) Podsmażyć jeszcze trochę mieszając i gotowe! Enjoy!
Wskazówki i uwagi:
Ja jadłam to z kaszą, można też z ryżem czy z czymkolwiek sobie ktoś zażyczy ;)
Nadesłał(a) sunny lion,
dnia: 2008-11-08 19:30:57.849
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.