puszka.pl - pysznie!

Rydzyki sojowe (kotlety sojowe panierowane w mące z papryką)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

3 kotlety sojowe
ok. łyżeczki oleju z pestek winogron do smażenia

łyżeczka mąki kukurydzianej
łyżeczka mąki pszennej razowej typu 2000
łyżeczka mąki ryżowej
łyżka słodkiej papryki
sól morska
świeżo mielony czarny pieprz

Przygotowanie:

Mąki wymieszać ze słodką papryką i szczyptą soli. Kotlety sojowe namoczyć w gorącej wodzie. Gdy będą miękkie, posypać je solą i pieprzem z obu stron i panierować w mące paprykowej. Na małej patelni rozgrzać olej i usmażyć na nim kotlety z obu stron.
Nadesłał(a) Shaera, dnia: 2008-12-13 08:05:51.409
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: