puszka.pl - pysznie!

Jabłka pieczone z amarantusem

Jabłka przygotowuje się w niecałą godzinę, z czego pieczenie trwa 30 min.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

4 duże jabłka
filiżanka poppingu z amarantusa
3 łyżki ziaren słonecznika
łyżka miodu lub słodu
1/2 łyżeczki cynamonu
masło lub olej do smarowania naczynia żaroodpornego

Przygotowanie:

1. Jabłka przed pieczeniem umyj, osusz, obetnij w górnej części (na wysokości 3/4) i wydrąż, usuwając gniazda nasienne.
2. Wymieszaj ziarno słonecznika z poppingiem z amarantusa, cynamonem i miodem (lub słodem).
3. Napełnij jabłka. Ułóż w żaroodpornym naczyniu posmarowanym masłem (lub olejem) i lekko podlej wodą, aby nie pękała skórka jabłek. Piecz ok. 30 minut w temp. 200 stopni.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2000-08-31 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Szarłat - strona firmy oferującej produkty z amarantusa

Twoje zapiski: