2 młode, nie za duże, cukinie
1 łyżka oleju lub oliwy do smażenia
koperek (młody lub suszony)
rozmaryn
sól
2 ząbki czosnku (lub czosnek granulowany)
kilka plastrów żółtego sera
Przygotowanie:
Umytą cukinię z obciętymi końcami kroimy na plastry grubości 0,5 cm. Układamy na rozgrzanym tłuszczu na patelni. Posypujemy przyprawami, chwilę podsmażamy.
Obracamy plastry i smarujemy je z góry rozgniecionym czosnkiem. Kładziemy na każdym plastrze kawałek żółtego sera. Chwilkę podsmażamy (można na chwilę patelnię przykryć, by ser rozpłynął się na cukinii). Spożywamy natychmiast po zdjęciu z kuchenki.
Wskazówki i uwagi:
To się naprawdę niesamowicie szybko robi :)
Nadesłał(a) zabrzanin,
dnia: 2009-01-18 08:03:46.543
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.