puszka.pl - pysznie!

Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

4 kotlety sojowe
jarzynka do namoczenia kotletów
3 łyżki oleju do smażenia
1 cebula
1-2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka musztardy
1 mały ogórek konserwowy (lub kiszony)
pieprz

zalewa:
1/2 szklanki wody
1/2 łyżki sosu sojowego
1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
1 łyżka mąki
szczypta imbiru

Przygotowanie:

Namoczone w jarzynce kotlety odciskamy, kroimy w cienkie paski. Wkładamy na rozgrzany olej wraz z cebulą i smażymy przez chwilę ciągle mieszając. Następnie dodajemy koncentrat, musztardę, zalewę i ogórek pokrojony w drobną kostkę. Dusimy przez chwilę.

Wskazówki i uwagi:

Podawać z ryżem, kaszą, ziemniakami puree lub pieczywem.
Nadesłał(a) euphrasia, dnia: 2009-02-07 08:34:23.085
Źródło/autor przepisu: "Guardian" nr 1, wiosna 1997

Twoje zapiski: