marchewka
rzepa
cukinia
papryka
cebula
ząbek czosnku
oliwa z oliwek do smażenia
puszka mleczka kokosowego
sok z cytryny
sos sojowy
yellow curry, około łyżki (najlepiej w paście - chociaż w proszku też daje radę)
Przygotowanie:
Marchewka, rzepa, cukinia, papryka, cebula - kroimy w paseczki. Czosnek przeciskamy przez praske lub drobno kroimy.
Cebulkę z czosnkiem smażymy na woku na oliwie z oliwek, dodajemy warzywa pokrojone w paseczki, wszystko zalewamy mleczkiem kokosowym, dodajemy soku z cytryny, sosu sojowego i yellow curry. Gotujemy i... gotowe!
Wskazówki i uwagi:
Najlepiej podawać z ryżem.
Nadesłał(a) agata,
dnia: 2009-02-14 04:38:34.787
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.