puszka.pl - pysznie!

Sałatka buraczana z kiełkami amarantusa i serem pleśniowym


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

1 burak czerwony
1 jabłko
1 łyżka chrzanu
150 g kiełków amarantusa
60 g sera pleśniowego
1 cebula
koperek włoski, kolendra, kminek
2 łyżki octu
kilka liści sałaty,
por (krążki)

Przygotowanie:

Buraka czerwonego i jabłko zetrzeć na grubej tarce i wymieszać z chrzanem. Kiełki amarantusa wymieszać z serem pleśniowym, drobno pokrojoną cebulą, ziołami i octem. Sałatkę układać na liściach sałaty i przybrać krążkami pora.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2000-09-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Szarłat - strona firmy oferującej produkty z amarantusa

Twoje zapiski: