1 ugotowany seler
3 ugotowane marchewki
1 duża cebula
opcjonalnie 20 dag pieczarek
posiekana natka pietruszki
2 jajka
1/2 szkl. bułki tartej
sól
pieprz
inne przyprawy
oliwa do smażenia
Przygotowanie:
Seler i marchewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oliwie. Jeśli decydujemy się dodać pieczarki, to należy je drobno pokroić i udusić na oliwie razem z cebulą.
Cebulę dodać do reszty warzyw razem z natką, jajkami i bułką tartą. Przyprawić do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać. Wyłożyć do wysmarowanego naczynia żaroodpornego.
Piec w rozgrzanym do 180 st. piekarniku przez ok.30-40 min.
Nadesłał(a) olgwie,
dnia: 2009-05-12 15:42:36.419
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.