puszka.pl - pysznie!

Kasza jęczmienna z mieszanką warzyw z patelni

Pomysł na szybki obiadzik!


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 3 osób

kasza jęczmienna w torebkach - 200 g
"warzywa na patelnię" lub własna mieszanka warzyw świeżych i/lub mrożonych:
- fasolka szparagowa
- kalafior
- groszek
- marchewka
- seler
- pomidor
1-2 cebule
oliwa z oliwek do smażenia
sos sojowy
sól
pieprz
przyprawa do grilla
+ inne przyprawy wg. uznania, np. majeranek, odrobina czosnku i sporo pieprzu

Przygotowanie:

Smażymy cebule na oliwie doprawiając je solą, pieprzem i przyprawą do grilla. Następnie dodajemy "warzywa na patelnię". W międzyczasie gotujemy kaszę (ok.20 minut).

Do warzyw dodajemy sosu sojowego (wg uznania), ulubionych przypraw (ja dodałam majeranek, odrobinę czosnku i sporo pieprzu). Warzywa podajemy razem z kaszą. Można polać je dodatkowo ketchupem. Smacznego!

Wskazówki i uwagi:

Smażąc cebulę, radzę dolać trochę wody - będzie bardziej miękka.
Nadesłał(a) xkairix, dnia: 2009-03-29 18:05:46.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: