Farsz: Jajka ugotować, szczypior drobno posiekać, rzodkiewki zetrzeć na tarce o małych oczkach. Wszystkie składniki oprócz sera żółtego wrzucić do miski i dokładnie wymieszać, najlepiej rozgniatając widelcem. Przy wrzucaniu rzodkiewki należy dokładnie odcisnąć z niej wodę. Doprawić według gustu.
W garnku zagotować wodę, maksymalnie zmniejszyć gaz (woda nie może się gotować) i wrzucić do garnka ser w folii. Przykryć garnek.
Po 20 minutach wyciągnąć ser, ściągnąć z niego folię i rozwałkować na kształt prostokątu. Na całej powierzchni rozsmarować niezbyt grubo farsz i zwinąć całość jak roladę. Owinąć folią aluminiową i wsadzić do lodówki. Po paru godzinach ser stwardnieje i rolada jest gotowa do jedzenia. Należy kroić ją w plasterki i jeść na chlebie. Smacznego!
Wskazówki i uwagi:
Jeśli zostanie trochę farszu można zrobić jajka faszerowane albo użyć jako pasty do chleba.