paczka mrożonego szpinaku
łyżka margaryny
główka czosnku
ser żółty
sos serowy (z paczki albo własnej roboty)
ciasto na naleśniki: mleko
mąka
jajko
sól
+ olej do smażenia
Przygotowanie:
Aby zrobić ciasto na naleśniki, należy zmiksować mleko, mąkę i jajko z odrobiną soli. Usmażyć naleśniki.
Mrożony szpinak usmażyć na margarynie. Po odparowaniu wody dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i sól. Jeśli szpinak nie był zmiksowany, należy wszystko razem zmiksować.
Ser zetrzeć na tarce. Naleśniki zawijać ze szpinakiem i serem, polewać sosem serowym.
Wskazówki i uwagi:
Ja przygotowuję szpinak zawsze dzień wcześniej - wtedy najlepiej przechodzi czosnkiem i smak jest bardziej pełny.
Nadesłał(a) ryfka,
dnia: 2009-04-26 09:22:48.89
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.