puszka.pl - pysznie!

Naleśniki ze szpinakiem w sosie serowym

Tym daniem przekonałam parę osób, że szpinak może być smaczny :)


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

paczka mrożonego szpinaku
łyżka margaryny
główka czosnku
ser żółty
sos serowy (z paczki albo własnej roboty)

ciasto na naleśniki:
mleko
mąka
jajko
sól
+ olej do smażenia

Przygotowanie:

Aby zrobić ciasto na naleśniki, należy zmiksować mleko, mąkę i jajko z odrobiną soli. Usmażyć naleśniki.

Mrożony szpinak usmażyć na margarynie. Po odparowaniu wody dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i sól. Jeśli szpinak nie był zmiksowany, należy wszystko razem zmiksować.

Ser zetrzeć na tarce. Naleśniki zawijać ze szpinakiem i serem, polewać sosem serowym.

Wskazówki i uwagi:

Ja przygotowuję szpinak zawsze dzień wcześniej - wtedy najlepiej przechodzi czosnkiem i smak jest bardziej pełny.
Nadesłał(a) ryfka, dnia: 2009-04-26 09:22:48.89
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: