puszka.pl - pysznie!

Zupa amarantusowo-porowa


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

200 g amarantusa
1l bulionu (może być z kostki warzywnej)
1 cebula
1 por
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
szczypiorek do posypania

olej do smażenia
ew. 100 g słodkiej śmietany

Przygotowanie:

Amarantus gotować w bulionie, na małym ogniu, przez 10 minut. W międzyczasie pokroić cebulę w drobną kostkę, a por w małe krążki. Pokrojony por i cebulę udusić na oleju. Dodać do zupy i razem gotować przez kilka minut. Przyprawić do smaku. Można dodać śmietankę. Posypać posiekanym szczypiorkiem.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2000-09-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: na podstawie starej strony Szarłatu - firmy oferującej produkty z amarantusa

Twoje zapiski: