kasza gryczana (najlepiej taka w torebkach, ale jak kto woli)
brokuły
oliwa/olej/masło do smażenia
jajka (do jednej torebki kaszy dodaję dwa jajka)
sól
pieprz
inne przyprawy (według uznania - osobiście polecam majeranek)
łyżka jogurtu naturalnego (opcjonalnie)
Przygotowanie:
Kaszę gryczaną gotujemy, po ugotowaniu odsączamy z wody. Brokuły obgotowujemy tradycyjnie lub na parze tak, żeby były na wpół gotowe (miękkie).
Na patelni rozgrzewamy wybrany tłuszcz, wsypujemy kaszę, dodajemy podgotowane brokuły, mieszamy, wbijamy jajka, przyprawiamy do smaku :) Opcjonalnie możemy dodać łyżkę jogurtu naturalnego.
Wskazówki i uwagi:
Zapewniam że może nie wygląda estetycznie, ale jest bardzo sycące i smaczne:)
Nadesłał(a) ~Vanilla,
dnia: 2009-04-26 09:19:03.466
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.