puszka.pl - pysznie!

Zasmażana młoda kapusta

Pyszny wiosenny dodatek do obiadu.


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

2 główki młodej kapusty
pęczek kopru
pęczek szczypiorku
2 łyżki margaryny
2 łyżki mąki
łyżka gęstej śmietany
sól
pieprz

Przygotowanie:

Kapustę poszatkować, przełożyć do garnka, zalać do połowy wodą, posolić i gotować aż zmięknie.

Odlać wodę (zostawić odrobinę na dnie), dodać posiekany koper i szczypior, doprawić. Poddusić aż woda wyparuje.
W tym czasie z margaryny i mąki zrobić zasmażkę. Dodać ją do kapusty i dokładnie wymieszać. Na koniec dodać śmietanę.
Nadesłał(a) ryfka, dnia: 2009-05-01 19:05:48.462
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: