puszka.pl - pysznie!

Kremowy sos koperkowy

Sos nadaje się do wielu potraw, np. do makaronu lub ryżu z ugotowanym kalafiorem i brokułem, do gotowanych na twardo jajek albo do różnych gotowanych lub smażonych warzyw.


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

pęczek kopru
500ml wody
pół kostki warzywnej
pieprz
2 łyżki gęstej śmietany
mąka do zagęszczenia

Przygotowanie:

Zagotować wodę, rozpuścić w niej kostkę warzywną i zmniejszyć gaz. Dodać posiekany koper i pieprz. Gotować parę minut na małym ogniu. Dodać śmietanę i dokładnie wymieszać. W osobnym naczyniu dokładnie wymieszać zimną wodę z mąką i zagęścić nią sos dolewając powoli do garnka.
Nadesłał(a) ryfka, dnia: May 13, 2009
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: