puszka.pl - pysznie!

Kalafior w sosie szpinakowym

Jako dodatek do ziemniaków, makaronów, ryżu lub jako samodzielne danie.


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

kalafior
sól
cukier

20 dag świeżego szpinaku (ewentualnie mrożony)
4 ząbki czosnku
1/2 pęczka szczypiorku
1/2 szklanki śmietany
łyżka soku z cytryny
sól
pieprz

Przygotowanie:

Kalafior podzielić na większe różyczki i uparować lub ugotować w lekko osolonej i osłodzonej wodzie.

Sos: ugotować szpinak, zmiksować ze zmiażdżonym czosnkiem, dodać posiekany szczypior i śmietanę. Doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

Ugotowany kalafior polać sosem szpinakowym.
Nadesłał(a) ryfka, dnia: 2009-05-22 21:23:11.378
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: