puszka.pl - pysznie!

Chleb amarantusowy z bananem i orzechami


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

1 1/2 mąki pszennej
1/2 filiżanki miodu
1/2 filiżanki mąki z amarantusa
1 łyżka cukru waniliowego
1 łyżka proszku dopieczenia
1 filiżanka rozgniecionych bananów
2 jajka, ubite
1 filiżanka posiekanych orzechów
1/2 filiżanki posiekanej margaryny lub masła

Przygotowanie:

Jajka, masło, miód i cukier waniliowy ubić na pianę. Dodać banana.
Wymieszać obie mąki z orzechami laskowymi i dodać do masy z jajkami. Wyrobić ciasto i wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem foremki piernikowej.

Piec w temperaturze 180 st. C przez 60-65 minut.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2000-09-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Szarłat - strona firmy oferującej produkty z amarantusa

Twoje zapiski: