puszka.pl - pysznie!

Kawa z kardamonem


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

kardamon
kawa

Przygotowanie:

Kardamon rozbijamy w moździerzu - dokładnie, jak najdrobniej. Uzyskany w ten sposób proszek wsypujemy do sitka z kawą w przypadku parzenia kawy w ekspresie ciśnieniowym, lub bezpośrednio do filiżanki - jeśli robimy typową, zalewaną polską wersję kawy.

Kardamon dodaje kawie wyjątkowego aromatu. Warto również szczyptę lub dwie tej przyprawy wsypać do pojemnika ze zmieloną kawą. Przejmuje ona wtedy niesamowity aromat kardamonu.

Wskazówki i uwagi:

Zbyt wiele tej przyprawy psuje smak!
Nadesłał(a) Olenika92, dnia: 2009-06-02 00:17:18.159
Źródło/autor przepisu: http://www.domczekolady.eu/strona_maroni/przepisy.htm

Twoje zapiski: