Taka sałatka to świetny deser i obiad/kolacja na gorące dni. Banalna do przygotowania, ale bardzo smaczna :) Kontrast smaków i faktur - pycha :)
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
dla 2 osób
2 garście truskawek
pół dojrzałego (ale nie przejrzałego) banana
makaron (np. penne lub świderki)
sól
Przygotowanie:
Ugotować makaron w osolonej wodzie. Może też być wczorajszy, ale NIE podeschnięty - na gorące dni makaron z lodówki i schłodzone truskawki wręcz byłyby lepsze.
Truskawki kroimy w ćwiartki, banana na pół i w plasterki. Owoce mieszamy z makaronem i gotowe - nic więcej nie trzeba :)
Nadesłał(a) patrycccja,
dnia: 2009-06-24 14:31:52.52
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.