pół szklanki kaszy jęczmiennej
pół opakowania mrożonego szpinaku
pół opakowania mieszanki marchew+groszek
puszka zielonego groszku
3 jajka
4 ząbki czosnku
duża cebula
smażona cebulka (można kupić w sklepach z przyprawami)
kostki warzywne
sól
pieprz
Przygotowanie:
Zagotować bulion z kostek warzywnych, przypraw, cebuli i cebulki smażonej. Jak się woda zagotuje wsypujemy kaszę i gotujemy około 15 minut. W tym czasie gotujemy jajka na twardo. Po tym czasie dodajemy pozostałe składniki (oprócz groszku w puszcze) i gotujemy max. 10 minut. Po tym czasie dodajemy groszek i jajka pokrojone w kawałeczki. Zupa ma być gęsta, można ją lekko "potraktować" blenderem.
Nadesłał(a) koralina,
dnia: 2009-07-06 16:44:41.792
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.