1/2 kilo kiszonej kapusty
3-4 łodygi selera naciowego
1-2 awokado
1 jabłko
4 łyżki oliwy z oliwek (najlepsza z pierwszego tłoczenia – zielony kolor)
świeża ostra papryczka (jalapeno), jeżeli jest dostępna
sól
pieprz
cukier (lub słodzik w proszku)
Przygotowanie:
Kapustę odcisnąć, pokroić. Selera naciowego pokroić w cienkie plasterki, awokado w kawałki. Jabłko przekroić na 4, a potem na plasterki. Papryczkę również pokroić.
Wymieszać składniki i podawać do obiadu, kolacji lub jako przekąskę.
Wskazówki i uwagi:
Ja bardzo lubię ją jeść na cienkim żytnim chlebku z masłem (jako kanapkę).
Nadesłał(a) helutka67,
dnia: 2009-07-19 13:48:55.238
Źródło/autor przepisu: Helena Larks