makaron (u mnie szpinakowe wstążki)
pieczarki
cukinia
papryka czerwona
natka pietruszki
sól
pieprz
kurkuma
oliwa z oliwek do smażenia (niefiltrowana najlepsza)
Przygotowanie:
- Makaron gotujemy al dente.
- Pieczarki obieramy, kroimy w plastry i podsmażamy na oliwie.
- Cukinię kroimy cieniutko i smażymy na oliwie posypując solą i kurkumą.
- Mieszamy wszystkie składniki, przesmażamy chwilę.
- Na talerzu posypujemy pokrojoną drobno papryką czerwoną i natką.
Smacznego!!!
Wskazówki i uwagi:
Cukinię najlepiej kroić nożem do sera - gwarantuje cieniutkie plasterki :)
Uważajcie z kurkumą, zwłaszcza ostrą :)
Nadesłał(a) ewa_z_drzewa,
dnia: 2009-07-27 13:53:32.466
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.