makaron penne (w ilości adekwatnej do wielkości żołądka naszej pociechy)
marchewka
po kawałku czerwonej i żółtej papryki
kawałek ogórka
łyżka masła lub oleju do smażenia
do wyboru: bułka tarta, sezam, ziarna słonecznika, pestki dyni
Przygotowanie:
Makaron ugotować i ostudzić.
W tym czasie marchewkę pokroić w cieniutkie paseczki i uparować lub ugotować na półtwardo. Paprykę i ogórka też pokroić w cienkie paski (powinny być nieco dłuższe niż makaron i na tyle cienkie, żeby się do niego zmieściły).
W ostudzony makaron wkładać paski warzyw. Całość usmażyć na łyżce masła lub innym tłuszczu, dodając np. sezam.
Nadesłał(a) ryfka,
dnia: 2009-07-28 16:14:17.551
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.