puszka.pl - pysznie!

Kuskus po izraelsku (z owocami jagodowymi)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

pół paczki (około 200-250g) kuskusu
sól
litr jagód lub malin, truskawek itp.
szklanka mleka sojowego
kilka łyżeczek cukru

Przygotowanie:

Kuskus przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie rozdrabniamy go widelcem i schładzamy.
Jagody miksujemy z mlekiem i kilkoma łyżeczkami cukru (zależnie od upodobania).
Następnie łączymy na talerzu i dekorujemy jagodami itp.

Wskazówki i uwagi:

Kuskusu (arabski couscous) nie mylić z przetworzonym maniokiem, który w Kamerunie nazywany jest kuskus!
Nadesłał(a) Wanieczek, dnia: 2009-08-03 11:11:33.062
Źródło/autor przepisu: Martial

Twoje zapiski: