Chrupiąca granola z wiórkami kokosowymi i innymi bakaliami
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
4 szkl. płatków owsianych
1/2 szkl. wiórków kokosowych
3/4 szkl. migdałów, orzechów, siemienia lnianego, ziarna sezamu
3/4 łyżeczki soli
3-4 łyżeczki miodu lub słodu
1/4 szkl. oleju
1/2 szkl. rodzynek
1 szkl. płatków kukurydzianych
Przygotowanie:
Połączyć pierwsze cztery składniki w jednej misce. Dodać miód połączony z olejem, całość dokładnie mieszając.
Położyć całość na blachę na wysokość 2 cm. Piec w piekarniku w temp. 180°C przez 20 min. od czasu do czasu mieszając, po czym zmniejszyć temperaturę do 130-140°C i piec przez następne 40-60 min.
Na końcu dodać rodzynki i płatki kukurydziane. Dobrze wymieszać.
Twoje zapiski: