Jajka, mleko, mąki i proszek do pieczenia i odrobinę soli miksujemy na gładką masę (trochę bardziej gęstą niż na naleśniki), ew. dosypujemy mąki lub mleka.
Na rozgrzanej patelni smażymy niewielkie placuszki aż do zrumienienia.
Przygotowujemy farsz: bryndzę, zgnieciony czosnek, śmietanę i pieprz do smaku dokładnie mieszamy. Na usmażone placuszki kładziemy po łyżeczce farszu i wcinamy:)
Wskazówki i uwagi:
Można smażyć na teflonowej patelni bez tłuszczu, a zamiast mąki razowej dodać normalną pszenną (ale ja wolę takie ciemne).
Farsz można zrobić z każdego słonego sera, ale skoro mamy u nas tak smaczny ser jak bryndza...
Nadesłał(a) mammalin,
dnia: 2009-08-16 15:09:20.089
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.